Заплашват ни, че преди местните избори щяло да има погром, атаки,

...
Заплашват ни, че преди местните избори щяло да има погром, атаки,
Коментари Харесай

Димитър Николов: Г-н Борисов, направете така, че кметовете да можем да работим

Заплашват ни, че преди локалните избори щяло да има разгром, офанзиви, нахлуване над знакови кметове от ГЕРБ. Най-малко това ни плаши! Страхуваме се, че не би трябвало да продължава безвремието, сподели Димитър Николов

Кметът на Бургас Димитър Николов участва на днешната среща на ГЕРБ във Велико Търново, която събра депутати, членове на изпълнителната комисия и представители на локалната власт. Той бе на деловия президиум до водача Бойко Борисов и вицепремиера Мария Габриел.

Речта му бе незабавно след приветствието на символичния хазаин – кметът на остарялата столица Даниел Панов.

„ Целият си административен и политически живот в партия ГЕРБ съм провел в локалната власт. Няма тематика, с която да не съм се занимавал като предизвикателство. Но, почтено казано няма по-труден, комплициран и тежък мандат от този, който приключваме в този момент. Говоря от името на колегите-кметове. От тежестта на коронавирус рецесията без грам успокоение се вляхме във вълната на инфлацията, войната и безразсъдно бързия скок на цените. Като прибавим, че Планът за възобновяване, който беше разгласен с ресурса на Европейската комисия и имаше за цел за малко време да отстрани сложностите от коронавирус рецесията, за нас даже не е стартирал. Трета година сме в новия програмен интервал, а оперативните стратегии ги няма. Не е ясно и по какъв начин се компренсират заплащанията, инфлацията, индексациите. В момента работим в изискванията на липса на бюджет и всеки един автограф на кмет, по някакъв метод, го прави уязвим за властта, която е след нас “, сподели Димитър Николов.
 Кметовете на Поморие - Иван Алексиев, Царево - Георги Лапчев, Приморско -д-р Димитър Германов, Камено - Жельо Вардунски и Айтос - Васил Едрев, както и депутатие Галя Желязкова и Андрей Рунчев на днешния форум
Той добави, че поради безвремието в националната политика, всички проблеми на жителите били ориентирани към локалната власт, която обаче също имала усложнения да ги реши.

„ Искам да благодаря, господин Борисов, пред вас на всички сътрудници от локалната власт, които стискаха зъби, затягаха колани, с цел да се оправят. И съумяха! Спомням си по какъв начин на предишни заседания аз като кмет съм излизал и съм изявявал негодувания за финансови корекции. Сега за мен, за Бургас, тези корекции са като пролетен дъжд, тъй като няма никакви други източници. Съседните страни, членки на Европейски Съюз, вървят с извънредно бързи темпове, а нас просто ни няма. Колегите ми кметове от побратимени градове към този момент приключват плановете си по Плана за възобновяване и ме канят на заключителните си мероприятия, а аз не мога да ги поканя за старта на едно от събитията “, добави Николов.

„ Заплашват ни, че в останалите дни преди локалните избори щяло да има разгром, офанзиви, нахлуване над знакови кметове от ГЕРБ. Най-малко това ни плаши. Страхуваме се, че не би трябвало да продължава безвремието на липса на правила. Искаме работещи стратегии, правила по които да се конкурираме почтено и честно с всички. Искаме да работим! Такъв ни беше и слоганът. Г-н Борисов, направете по този начин, че да имаме правила да работим “, приключи Димитър Николов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР